Champions League van de BIM wereld

Eind 2017 kreeg BAM Infra tijdens het Cobouw event ‘De bouw in 2040’ in Amsterdam - als eerste bouwbedrijf ter wereld - het felbegeerde BIM level 2 certificaat uitgereikt voor bouw én assetmanagement. Een topprestatie! Anne-Roos van der Elst (Projectmanager BIM level 2) en Sreelatha Chunduri (Digital Construction Specialist) namen het certificaat trots in ontvangst. BAM Infra is, met de combinatie level 2 certificering voor bouw én assetmanagement, het eerste bouwbedrijf ter wereld dat gecertificeerd is voor BIM level 2. Dit geeft maar eens aan hoe ver BAM Infra is met Digital Construction in de bouwsector.

Anne-Roos van der Elst en Sreelatha Chunduri zijn samen met diverse specialisten een half jaar bezig geweest met de audits en certificering voor level 2. Ze leggen uit wat er allemaal bij komt kijken om dit certificaat te bemachtigen.

We make it, before we make it

Het behalen van het certificaat BIM level 2 betekent dat wij als BAM Infra verbindend leiderschap laten zien. Door digitaal open samen te werken als een team, verantwoordelijkheid te nemen, voorspelbaar te zijn en al samen lerend voorwaarts te gaan in de gehele keten. Die keten bestaat, naast onszelf, uit de partijen waarmee wij samenwerken, zoals leveranciers, onderaannemers en klanten. Anne-Roos van der Elst vertelt: ‘Op deze wijze wil BAM Infra de kosten beheersen en efficiency verhogen. Hiermee creëren wij klantgerichte benadering voor onze opdrachtgevers, eindgebruikers en dus de maatschappij.

Verankering en implementatie

Anne-Roos vervolgt: ‘Voor de certificatie dienen wij aan te tonen dat BIM level 2 verankerd is in onze organisatie en geïmplementeerd is in projecten. De verankering binnen BAM Infra toonden wij aan met ons bedrijfsmanagementsysteem. De implementatie toonden wij aan in verschillende projecten zoals Driebergen-Zeist, Schiphol Landside, Sluis Terneuzen, OpenIJ, Hoevelaken, Utrecht Amsterdam-Rijnkanaal (UtARK), Tunnel Alliantie en onderhoudscontracten voor ProRail en Rijkswaterstaat.’