Jouw Veiligheid is Mijn Veiligheid

Elke kwartaal staat een thema centraal

Elk kwartaal zoomen we dieper in op een belangrijk veiligheidsonderwerp binnen BAM Infra Nederland. Dit kwartaal is dat: ‘Werken met gekeurd materieel’. ‘Werken met gekeurd materieel’ staat keer op keer in de top van verbeterpunten die uit werkplekinspecties naar voren komen. In 2020 is 90 keer gebleken dat materieel niet aantoonbaar gekeurd, gekalibreerd en/of voorzien is van een certificaatsticker. Gelukkig hebben er nog geen ongevallen plaatsgevonden door niet (tijdig) gekeurd materieel. Dat willen we graag zo houden. Tijdens dit kwartaalthema besteden we aandacht aan het belang van keuren en kalibreren, de verantwoordelijkheid daarvoor en hoe je ervoor zorgt dat je altijd met gekeurd en gekalibreerd materieel werkt.

 

Naast een vlog van onze vlogger Martijn Bruines (ploegleider capaciteitscentrum Rail) leggen we onze collega’s’ door middel van  een toolbox uit wat de belangrijkste oorzaken van deze incidenten zijn en wat zij zelf kunnen doen om handletsel te voorkomen.  

Jouw Veiligheid is Mijn Veiligheid

Veiligheid staat bij BAM altijd op nr.1! Het komt vóór planning of winst. Vóór alles wat je maar kunt bedenken. Na een dag hard werken moeten we met z’n allen weer veilig naar huis. Daar zijn we met elkaar verantwoordelijk voor. Op de bouwplaats, onderweg én op kantoor

Jouw Veiligheid is Mijn Veiligheid

Met de slogan ‘Jouw Veiligheid is Mijn Veiligheid’ voert BAM één uniforme, wereldwijde veiligheidscampagne voor héél BAM. Hiermee dragen we uit dat veiligheid een gedeelde verantwoordelijkheid is. Van de medewerkers van BAM zelf, maar ook van onze ketenpartners, zoals onderaannemers, leveranciers en opdrachtgevers. Zo’n 100.000 in totaal.

Iedereen elke dag weer veilig thuis

Doel van de campagne is om het veiligheidsbewustzijn te vergroten en om ervoor te zorgen dat iedereen aan het einde van de dag weer veilig thuiskomt. Dit betekent: nul ongelukken. Wij spreken elkaar daarom aan om actie te ondernemen als een situatie onveilig is. Om incidenten te melden, zodat we ervan kunnen leren. En om actief mee te helpen gevaarlijke situaties te voorkomen.

Bij BAM zorgen we voor elkaar

De slogan wordt ondersteund met een ijzersterk fundament én 10 wereldwijde BAM-veiligheidsregels. Bekijk ook de campagnefilm waarin BAM-medewerkers hun persoonlijke boodschap over het belang van veilig werken delen. Bij BAM zorgen we voor elkaar!